Heb je ooit weleens van een honden DNA test gehoord? Het bestaat echt! Ik had er eerst nog nooit van gehoord, maar er zijn veel mensen die een honden DNA test uitvoeren. Met een uitvoeren van een DNA test kun je namelijk erachter komen uit welke hondenrassen je hond uit ontstaan is.

Met het uitvoeren van een DNA test zorgt dat er niet alleen voor dat je achter komt welke achtergrond je hond heeft, maar je kunt er ook zo achter komen hoe je hond gezonder of gelukkiger kunt maken.

Met zo’n test kun je ontdekken uit welke 190 hondenrassen je hond vandaan komt, wat de rasgebonden erfelijke afwijkingen, gedragskenmerken of uiterlijke kenmerken zijn van je hond.

Waarom zou je een honden DNA test uitvoeren?

Je kunt met een honden DNA test kun je meer inzicht krijgen in waarom je hond eigenlijk je hond is. Je kunt zien hoe gezond je hond is en of je hond wel gelukkig is. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een betere verstandhouding tussen jezelf en je hond. Hierdoor kunnen misverstanden en onbegrip ontstaan.

Je selecteert met een DNA test ook de juiste voeding. Wat als je jouw hond jarenlang de verkeerde voeding gegeven hebt? Wat is goed voor je hond? Door middel van een test kun je erachter komen wat goed is voor je hond.